Politika zasebnosti.

Zasebnost. Piškotki.

Zasebnost.

Dotiq.si (Spletna prodaja, Leja Potočnik s.p., Gasilska pot 26, 8323 Uršna sela) v večini primerov vaše podatke obdeluje za lastne namene, kot njihov upravljavec. Določene podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje storitev:

  • Za plačila, izvedena preko kreditnih kratic: PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. 22-24 Boulevard Royal, Luxemburg;
  • Za namen transporta: General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o., Cesta v Prod 84,
    1129 Ljubljana, Slovenija
  • Za namene komunikacije: Mailchimp (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA)

Vaše osebne podatke preko spletne strani obdelujemo v naslednjih primerih:

Če ste se prijavili na novice:

Na novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca, ste poslali povpraševanje o naših izdelkih ali ste bili naš kupec, in ste nam dali svojo privolitev za takšno obdelavo. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem elektronskem sporočilu ali pa nas o tem obvestite po elektronski pošti info(at)dotiq.si.

V primeru prijave obdelujemo naslednje podatke:

  • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami: ime in priimek, e-naslov.

Pravni temeljii za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev na podlagi povpraševanja po naših izdelkih ali prijavnega obrazca in lastni zakoniti interes za obdelavo podatkov v namene izvajanja delovnega procesa in izboljševanja ponudbe ter optimiziranja storitev.

Rok hrambe: do preklica privolitve.

Pravice posameznikov: preklic privolitve, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano po elektronski pošti na naslov info(at)dotiq.si. Odjava od novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih elektronskih novicah.

V primeru nakupa naših storitev:

Z nami ste sklenili pogodbo v trenutku, ko ste vsaj en izdelek oddali v košarico (splošni pogoji). Določene osebne podatke nujno potrebujemo, da lahko pogodbo korektno in v celoti izvajamo.

V primeru nakupa naših izdelkov, obdelujemo naslednje podatke:

  • identifikacijski podatki: ime in priimek, uporabniško ime in geslo;
  • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami: ime in priimek, e-naslov, telefonsko številko, naslov za račun;
  • podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa.

Pravni temeljii za obdelavo osebnih podatkov: pogodba, sklenjena s posameznikom in lastni zakoniti interes za obdelavo podatkov v namene izvajanja delovnega procesa in izboljševanja ponudbe ter optimiziranja storitev.

Rok hrambe: zakonska hramba (5 – 10 let).

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek in v omejen obsegu izbris. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano po elektronski pošti na naslov info(at)dotiq.si. Odjava od novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih elektronskih novicah.

Če ste nas kontaktirali:

Če želite stopiti v kontakt z nami, nas lahko kontaktirate preko spletnega obrazca ali nam pošljete elektronsko sporočilo. V tem primeru bomo vaše osebne podatke hranili do zaključka komunikacije. 

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: zakoniti interes za splošno komunikacijo.

Rok hrambe: do zaključka komunikacije.

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, ter ugovor, omejitev obdelave in izbris. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info(at)dotiq.si.

Piškotki.

Izčrpno besedilo o piškotkih na podlagi GDPR-ja najdete v angleškem jeziku tukaj.

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite. Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje. Na naši spletni strani ne morete spremeniti ali preklicati izbora Deklaracije o piškotkih. Preberite si še več o nas, o tem, kako nas lahko kontaktirate in o tem, kako obdelujemo osebne podatke v naši Politiki zasebnosti.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani:

Zahtevani: Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno. So prednaloženi in zanje ne potrebujemo vašega soglasja.

StatistikaPiškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije. Njihovo uporabo ste lahko sprejeli ali ne.

TrženjePiškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani. Njihovo uporabo ste lahko sprejeli ali ne.

Seznam vseh nameščenih piškotkov najdete na tej povezavi (klik) (točka 7. Placed cookies). 

[]