Hialuronska kislina je naravna vlažilna učinkovina in ključna komponenta zdrave kože. Izboljša hidracijo kože, spodbuja proizvodnjo kolagena v koži, deluje kot antioksidant, igra pomembno vlogo pri sklepih in živčnih tkivih, pospešuje tudi celjenje ran in poškodb. Hialuronske kisline je z leti v naših organizmih vse manj, njeno pomanjkanje pa se navzven kaže kot suha, neelastična koža, hitreje nastajajo gubice.

Hialuronska kislina je danes najpogosteje uporabljen vlažilec, najdete jo tako v prehranskih dodatkih, v zdravstvu, kakor tudi v kozmetičnih izdelkih in celo v injekcijskih kozmetičnih posegih. V preteklosti se je hialuronska kislina pridobivala iz živalskih virov, danes pa jo je nadomestilo biotehnološko pridobivanje s fermentacijo bakterij (natrijev hialuronat).

Kozmetični izdelki s hialuronsko kislino kožo naredijo mehko, voljno, zdravo in čvrsto ter upočasnijo proces staranja kože. Za hialuronsko kislino smo se odločili tudi pri Razvajam.se. Dodana je našemu toniku za nego in čiščenje obraza s tropinovcem.

PS: Nikar pa ne pozabimo, da je potrebno skrbeti za naša telesa tudi od »znotraj«, zato poskrbimo za redno pitje vode in uživanje hrane, ki vsebuje hialuronsko kislino oz. spodbuja njeno nastajanje v telesu.

[]