Običajno spregledamo, da so prsi najbolj občutljivo tkivo in se večinoma starajo hitreje kot ostali preostali deli telesa. Vendar lahko z redno masažo prsi ta proces upočasniš in svoje prsi okrepiš ter s tem zmanjšaš povešenost in celo odpraviš videz strij.

Poleg lepotnih učinkov masaža prsi ugodno vpliva tudi na tvoje zdravje:
✔️ zmanjša občutljivost in oteklino prsi med menstruacijo (masaža prsi bo povzročila sproščanje odvečne tekočine skozi limfni sistem in tako zmanjšala bolečino, oteklino in občutljivost),
✔️ pomaga doječim materam (pri odpravi starega mleka in nastajanju svežega, preprečuje boleče okužbe tkiva dojk, zamašene bradavice in napihnjenost),
✔️ pomaga pri odkrivanju neželenih zdravstvenih stanj (razne zatrdline, tumorje, rak)

3 razlogi, zakaj je dobro vsakodnevno masirati prsi:

✔️1. Za dobro počutje:
Na fizični ravni bo masaža prsi spodbudila cirkulacijo mlečnih žlez, ki v telo sproščajo oksitocin ali »hormon ljubezni«, ta pa bo poskrbel za zmanjšanje depresije, dvig razpoloženja in zagotovil globok občutek sreče in povezanosti. Z masažo boš ozavestila dotik in videla, kako pozitivno vpliva na tvoje možganske celice.

✔️2. Za lajšanje stresa in napetosti:
Študije so pokazale, da masaža znižuje srčni utrip in krvni tlak, hkrati pa sprošča serotonin ali »hormon sreče« v telesu. To pa vodi do nižje ravni stresnega hormona, umirjenosti in posledično do kvalitetnega počitka ter boljšega spanca. Masaža prsi tudi sprosti mišično napetost po telesni vadbi.

✔️3. Za sproščanje strupov iz telesa:
Limfni sistem v telesu je odgovoren za odpravljanje strupov oz. toksinov iz telesa in hkrati pomaga pri pravilnem delovanju imunskega sistema. Masažo prsi bo spodbudila limfno drenažo in s tem hitrejše izločanje toksinov iz telesa in povečanje odpornosti proti okužbam.

Še energetski vidik..

Energija ženske, ki se sprejema in ljubi, je noro žareča in privlačna. ❤ Vendar večina žensk svojega telesa ne sprejema v popolnosti – je presuho/predebelo, preveliko/premajhno, preveč mišičasto/premalo čvrsto… (dopolni sama) in nič drugače ni s prsmi.

Z redno masažo prsi se boš povezala sama s sabo in svojim telesom na globlji ravni:
✔ Pričela boš uživati v dotikanju same sebe in tako krepila samozavest, sprejemanje sebe, svoje ženstvenosti, lastnega telesa.
✔Svoje telo boš začela razumeti na popolnoma nov način: bolj, ko se boš raziskovala, bolje boš vedela, kaj ti prinaša užitek in kaj te prižiga;
✔Svoje telo boš začela bolj ceniti in ljubiti.

Priporočam ti, da masiranje kože z oljem izvajaš kot ritual: sproščeno, nežno, prisotno in z užitkom; približno 10 minut, zjutraj in/ali zvečer pred spanjem. Naj masaža prsi postane vsakodnevna rutina! 💡 V pomoč pri masaži ti bo priskočilo Dotiq masažno olje za prsi, ki je povsem NARAVNO: vse sestavine se uporabljajo v prehrani, zato je olje primerno tudi za doječe matere, nego bradavic in kožo prsi s strijami. Z redno uporabo našega olja bo tvoja koža na prsih mehka, elastična, voljna, krepka in regenerirana, ob redni vadbi pa bo dobila svež in mladosten videz, prsi se bodo napele in izgledale še bolj privlačno. ❤

Leja P.

[]