Kaj sploh je vulva?

Vulva ali zunanje žensko spolovilo je zunanji del ženskih genitalij – zajema notranje in zunanje sramne ustnice, ščegetavček ali klitoris, vaginalno in sečno odprtino.

Kako negovati kožo vulve?

Koža vulve je precej občutljiva in na dnevni ravni jo dražijo oblačila (oprijeta oblačila, umetni materiali), dražeča mila, dišave, pralni praški in balzami, čistilnimi robčki, zdravila. Izpostavljena je potenju, še posebej pri športnih aktivnostih, in tako postane primerno mesto za razmnoževanje bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj. Tudi dolgotrajno sedenje vpliva na razdraženost vulve.

  • Izogibajte se uporabi dražilnih sredstev in močnih vonjav, omenjenih zgoraj.
  • Intimnih predelov ne umivajte prepogosto (običajno je dovolj enkrat dnevno), saj lahko prepogosto umivanje zmanjšuje vlažnost in povzroči draženje.
  • Za umivanje intimnih predelov uporabljajte le vodo ali blaga intimna mila.
  • Redno nanašajte neodišavljena olja ali kreme, ki bodo kožo pomirili in zaščitili pred zunanjimi dejavniki.
  • Uporabljajte spodnje perilo iz 100 % bombaža in se izogibajte nošenju ozkih oblačil, kot so kavbojke ali legice.
Intimno milo Yoni & Me, Dotiq

Intimno milo Yoni & Me

Kako pravilno umivati vulvo?

Za umivanje uporabite vodo ali blago intimno milo (dobro sperite). Umivajte z rokami, kožo pa posušite z mehko brisačo, da ne poškodujete kože. Ne uporabljajte čistilnih robčkov, saj le-ti lahko dražijo kožo.

Priporočamo uporabo intimnega mila Yoni & Me, saj vsebuje milne komponente ter sestavine, ki zelo blagodejno vplivajo na kožo zunanjih intimnih predelov: provitamin B5 (pantenol), sok aloe vere, hialuronsko kislino in eterično olje čajevca, ki je znano po svojem antimikrobnem delovanju.

 

Nega vulve

Yoni & Me intimni oljni gel, Dotiq

Yoni & Me intimni oljni gel

Na osušeno kožo nanesite negovalno intimno sredstvo (olje, kremo, losjon), pri čemer se izogibajte odišavljenim izdelkom. Negovalno sredstvo nanesite neposredno na kožo zunanjih intimnih predelov s prsti in ga nežno vtrite. Bodite pozorni, da vaši nohti niso hrapavi ali zlomljeni, saj lahko opraskate kožo.

Priporočamo uporabo intimnega oljnega gela Yoni & Me, saj je priročen in enostaven za uporabo, vsebuje naravne sestavine in ne draži kože. Nanesete ga lahko tako pogosto, kot želite, in kadarkoli vaša koža potrebuje nego in zaščito.

Kakšni so možni stranski učinki negovalnih izdelkov?

Negovalni izdelki verjetno ne bodo povzročila resnih neželenih učinkov, razen če ste alergični na eno od sestavin. Občasno lahko dražijo ali pečejo, če je koža občutljiva; v tem primeru se je potrebno posvetovati z zdravnikom in/ali poskusite alternativni izdelek.

Podari si čas zase, podari si dar negovalnosti….

[]